Kezelési lehetőségek

A fájdalomcsillapítás mellett a kórokozók elleni küzdelem fontos szerepet játszik a kezelési folyamatban. Ezt egy kombinációs termékkel érhetjük el, amely helyi érzéstelenítő és antiszeptikus komponenst is tartalmaz, mint a Mebucain Mint.

Az antiszeptikus és érzéstelenítő szopogató tablettákkal, például a Mebucain Minttel végzett helyi kezelés alkalmas a torokfájdalom csökkentésére. Nemcsak a hatóanyagok, hanem maga a szopogatás is mérsékli a fájdalmat, mivel serkenti a nyáltermelést, és így nedvesíti a nyálkahártyát. Ez elősegíti a torok nyálkahártyájának regenerációját.

Tippek a megelőzéshez és gyorsabb gyógyuláshoz:

1.

Lélegezzen az orron keresztül. Az orr kiszűri a részecskéket, például a vírusokat és a baktériumokat a levegőből, valamint felmelegíti és párásítja a belélegzett levegőt. Ez megelőzheti a nyálkahártya irritációját.

2.

Biztosítsa, hogy a levegő páratartalma megfelelő legyen. Otthon és a munkahelyén a belélegzett levegő párásítása megakadályozza, hogy a nyálkahártya kiszáradjon.

3.

Igyon bőségesen folyadékot. Igyon vizet vagy teát, hogy benedvesítse a garat nyálkahártyáját. A savas folyadékok, például a gyümölcslevek erre kevésbé alkalmasak, mivel még inkább irritálják a nyálkahártyát. A kamilla vagy zsálya tea segíthet a gyulladás legyőzésében.

4.

Tartsa melegen a kezét, fejét és nyakát. A meleg biztosítja a megfelelő vérkeringést a légutak nyálkahártyájához. Ez megkönnyíti a fertőzést leküzdő immunsejtek számára, hogy elérjék a szöveteket.

5.

Kerülje a garatot irritáló ételeket. Válasszon pépes, folyékony, meleg és fűszermentes ételeket.

Torokgyulladás gyermekeknél

Gyermekeknél általában gyakrabban jelentkezik torokgyulladás, mint felnőtteknél, mivel az immunrendszerük még fejlődésben van. Azonban a Mebucain Mint gyermekek számára is alkalmazható fájdalomcsillapításra 6 éves kortól. A szopogató tabletták cukormentesek, és nem tartalmaznak alkoholt vagy tartósítószereket.

Torokgyulladás terhesség alatt

Terhesség alatt a test folyamatos változásokon megy keresztül, és sok új dolgot kell figyelembe venni.

A várandós kismamáknál nagyobb az esélye a megfázásnak vagy az influenzának, mert az immunrendszer kissé gyengébb a terhesség alatt.

A torokgyulladás esetén alkalmazott több gyógyszer is veszélyt jelenthet a magzatra nézve. Amennyiben a terhesség alatt torokgyulladás alakul ki, több egyszerű módszer és otthoni gyógymód is létezik a kezdeti kezelésre:

  • Fogyasszon elég folyadékot, mivel ez nem csupán elegendő nedvességet biztosít, de csillapítja a torokgyulladást, és nedvesíti a nyálkahártyát is

  • Aludjon sokat, hogy meggyógyuljon

  • A meleg tea mézzel és citrommal szintén nyugtathatja a garatot

  • Pihentesse a hangját, amennyit csak tudja

Kérdezze kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, hogy az Ön állapotában milyen kezelés és gyógymód javallott.